Nicolae Ciucă, mesaj pentru Putin: Cine începe un război peste hotare, să nu se mire dacă războiul o să ajungă și la el acasă

Nicolae Ciucă, mesaj pentru Putin: Cine începe un război peste hotare, să nu se mire dacă războiul o să ajungă și la el acasă
Publicat: 11/08/2024, 12:17
Actualizat: 11/08/2024, 12:18

Nicolae Ciucă a transmis duminică un mesaj pe pagina sa de socializare liderului de la Kremlin, în urma incursiunii trupelor ucrainene în zona Kursk din Rusia. Potrivit liderului PNL, Vladimir Putin ar trebui „să nu se mire dacă războiul o să ajungă la un moment dat şi la el acasă”.

„În ansamblu, mesajul pentru preşedintele Putin este unul limpede şi clar: cine începe un război peste hotare, să nu se mire dacă războiul o să ajungă la un moment dat şi la el acasă. Din păcate, singurul limbaj pe care dictatorii îl înţeleg este demonstraţia de forţă”, a scris Nicolae Ciucă

Președintele Senatului a remarcat faptul că incursiunea trupelor lui Zelenski din Kursk (Rusia) a arătat că armata rusă nu are capacitatea de a proteja propriul teritoriu în fața „elemtului surpriză” al armatei Ucrainei.

Elementul-surpriză este o componentă a oricărui război. Recenta incursiune a trupelor ucrainene în regiunea rusă Kursk ne arată că surprizele pot să schimbe percepţia publicului asupra evoluţiei unui conflict armat. În prezent, nu ştim care sunt obiectivele strategice vizate de iniţiatorii unei asemenea acţiuni tactice neaşteptate şi nu mă voi hazarda în a face speculaţii pe această temă, a afirmat Nicolae Ciucă, duminică.

Potrivit acestuia, „indiferent de ceea ce speră conducerea armatei ucrainene să obțină prin această ofensivă, ultimele zile ne-au arătat trei lucruri importante:

  1.  Armata lui Vladimir Putin nu are capacitatea de a proteja teritoriul, iar președintele are probleme de conducere a țării. Forțele ucrainene avansează în interiorul teritoriului rusesc, iar armata rusă, dincolo de slăbiciunile dovedite, nu poate da o replică pe măsură. Acest lucru în sine este o lovitură aplicată imaginii Rusiei, dar mai ales moralului armatei și încrederii populației în actuala conducere.
  2. Structurile de planificare militară ucrainene și serviciile secrete au reușit o performanță deosebită în aceste timpuri: să proiecteze și să pună în practică o asemenea acțiune ofensivă, fără ca vreo informație sau intenție să fie devoalate.
  3. Echipamentele militare occidentale chiar fac o mare diferență în teren și permit ucrainenilor să aplice soluții la care nimeni nu s-ar fi putut aștepta vreodată”, a adăugat Nicolae Ciucă pe Facebook.

Rusia a anunțat sâmbătă lupte intense împotriva a mii de trupe ucrainene la o adâncime de până la 20 km (12 mile) în interiorul regiunii Kursk, după cel mai mare atac al Ucrainei asupra teritoriului suveran rus de la începutul războiului, potrivit Reuters.

CITIȚI ȘI:

H.D. Hartmann îl sfătuiește pe „ostașul” Ciucă să nu scoată CARTEA până la alegeri: „Are probleme de comunicare, darămite în scris”

Preşedintele CJ Suceava, despre cartea lui Nicolae Ciucă: Cred că această campanie agresivă, mascată, nu va aduce rezultatul dorit de ei

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Mesajul ciudat găsit de procurori acasă la una din doctorițele arestate la spitalul Pantelimon: „Curățare...
România și America, înțelegere SECRETĂ pentru medaliile de bronz! Ce Sabrina Voinea și Ana Bărbosu...
FOTO. Ea l-a înnebunit pe Gigi Becali. Soțul ei s-a dus la Palat și l-a...
Florin Piersic, apariție șoc! Cum a ajuns să arate? Problemele de sănătate l-au transformat complet
VIDEO Bătaie la o sală de fitness din Timișoara din cauza unor glume pe TikTok....
Vine furtuna electrică în România! Meteorologii Accuweather anunță când se va întâmpla
Data la care intră pensiile românilor în august 2024
"Mă înec!". Momentul dramatic în care un bărbat este salvat de la moarte, în Jupiter,...
Șocant ce a scris în biletul de adio Daniel, polițistul de 28 de ani care...
Cod galben de caniculă duminică și luni în România! În ce zone se vor resimți...
Arde, uite cum arde! Top vedete din România în costume de baie minuscule: Antonia, Daniela...
Care e limita de viteză pe poduri? Șoferii riscă amenzi usturătoare
Alegeri SUA. Sondaj NYT: Kamala Harris câştigă teren în faţa lui Donald Trump în trei...
OMUL care a cenzurat cel mai IMPORTANT roman al lui Jules Verne
S-a dat ordin în România. Se suspendă permisul de conducere 3 luni
Cum se fierbe corect orezul. Ăsta este scretul
Insula Iubirii sezonul 8. Cum a fost surprins Marcel alături de iubita sa la Summer...
''Stătea pe scaun și deodată...' - Mihai a făcut infarct în avion și a murit:...
Cât a plătit Gabriela Cristea pentru o vacanță de 7 nopți în Corfu? „Aici o...
Florin Piersic, de nerecunoscut! Problemele de sănătate l-au schimbat total: "Omul rămâne și eu sunt...
BANCUL ZILEI. BECALI aude de un jucător super bun, undeva prin Afghanistan, și îl aduce...
Astronomii au descoperit un roi plin cu stele gigante